Lazer machines

 

 

Onze webshop

   

 

wenst u iets op de site te zoeken klik op het vergrootglas

Klik op de afbeelding voor de prijzen 

Vanhooren Polyesters Brugge   Oostendesteenweg 99   8000 Brugge


 

 

   tel: 050/31.68.99      fax 050/31.61.42
animat.gif (10877 bytes)         
wenst u meer informatie of prijzen:

e-mail ons : Vanhooren Polyesters Brugge

 

 

 

 

wij zijn gesloten op 9 ,10 en 20 Mei

     Klik op het Facebook logo om onze projecten te bekijken 

 

 

                         

 

Start

Metaquip lasermachines: geschikt voor vele materialen en branches

Metaquip Lasers biedt een groot assortiment aan lasermachines die geschikt zijn voor vele materialen en branches. In de afgelopen jaren zijn wij er samen met onze producenten in geslaagd om onze lasermachines steeds verder te verbeteren. Continue blijven we hiermee bezig, vernieuwen is eenvoudigweg een centraal concept binnen Metaquip .

Op dit moment houdt dit in dat we vier verschillende machinegroepen aan kunnen bieden. Allemaal gebaseerd op lasertechnologie, maar een ieder geschikt voor andere afnemers. Van kleine, startende ondernemers tot aan de zware metaalindustrie . Wij zijn ervan overtuigd dat we voor heel veel bedrijven een passende machine hebben.

Hieronder vindt u het overzicht van de groepen lasermachines die wij leveren. Heeft u vragen hiervoor of wilt u een demonstratie? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Klik op de foto voor een filmpje

CO2 LASER MACHINE Ė LITE SERIES

 

De MetaQuip CO2 laser machine LITE series is MetaQuipís basis model. De LITE series kan met een laservermogen van zowel 40W als 60W worden geleverd.

 • Lasergraveren van hout, leer, karton, glas en kunststoffen
 • Lasersnijden van dun (tot 3-5mm) hout, leer, textiel en kunststoffen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Handmatige focushoogte instelling
 • Werkoppervlak van 400 x 400mm
 • Geschikt voor thuisgebruik of startende bedrijven

 

MQ4040 LITE CO2 LASER MACHINE

De MQ4040 LITE is een kwalitatief hoogwaardig uitgevoerde machine. De gebruikte laser kop kan eenvoudig handmatig in hoogte versteld worden. Daarnaast heeft deze machine zowel links als rechts een recht-geleider wat de robuustheid en reproduceerbaarheid garandeert. Lasersnijden of lasergraveren is een ideaal proces voor het bewerken van een groot aantal materialen. De infrarood laser smelt of verdampt het materiaal, waardoor u kunt snijden (hoog laservermogen) of graveren (laag laservermogen). Gedurende het graveren zal de laser de toplaag verdampen, waardoor de oppervlakte structuur verandert.

Lasergraveren

De MQ4040 LITE CO2 laser machine is perfect geschikt voor het laser graveren van een groot aantal materialen, zoals hout, leer, textiel, glas, spiegel en geanodiseerde of geverfde materialen van metaal en een groot aantal kunststoffen.

Lasersnijden

De MQ4040 LITE is ook zeer geschikt voor lichter snijwerk (3-5mm dik materiaal) van stoffen, hout leer, textiel en een groot aantal kunststoffen zoals acrylaat. In de meeste gevallen raadt MetaQuip de 60W uitvoering aan als er plannen zijn om te gaan snijden met deze machine.

Laser Vermogen Acrylaat / Plexiglas Textiel / Leer Hout Marmer
40W 3-5 mm Goede resultaten bij lage snelheden 2-4 mm Te laag vermogen
60W 8-10 mm Goede resultaten 4-8 mm Te laag vermogen

THUISGEBRUIK, SCHOLEN OF STARTENDE BEDRIJVEN

De MQ4040 LITE is perfect geschikt voor hobby, scholen of startende bedrijven. De snij en graveersnelheid ligt wat lager dan bij de andere CO2 laser machines en focusseren van de laserkop dient handmatig te gebeuren maar dit is een volwaardige CO2 laser machine waar mooie werkstukken mee gemaakt kunnen worden. Met een MQ4040 LITE kunt u perfect het proces van digitaal ontwerp tot realisatie laten zien.

WERKOPPERVLAK

De MQ4040 LITE heeft een werkoppervlak van 40 x 40cm. Standaard wordt de machine geleverd met een messenbed waarop het te snijden of graveren materiaal geplaatst wordt, maar de MQ4040 LITE kan ook optioneel met een honeycomb bed geleverd worden. Een honeycomb bed ondersteund het materiaal beter, dit is vooral handig wanneer u flexibele materialen zoals stoffen snijdt of regelmatig kleine objecten maakt. Deze kleine objecten blijven na het snijden op het honeycomb bed liggen.

EENVOUDIGE BEDIENING

De gebruikte controller op de MQ4040 LITE is dezelfde als bij de andere CO2 laser machines. Op het volledig grafische display kunt u eenvoudig een laserjob voorbereiden en tijdens het snijden of graveren grafisch de voortgang volgen. Deze controller kent een heel goede foutafhandeling waardoor de machine eenvoudig te gebruiken is voor (niet technische) beginners, maar ook voor gevorderde gebruikers.

 

Desktop CO2 Lasers

Klik op de foto voor een filmpje

De MetaQuip CO2 laser machine DESKTOP series is een kwalitatief hoogwaardig en degelijk uitgevoerde machine. De DESKTOP series zijn uitermate geschikt voor organisaties en bedrijven die regelmatig niet al te grote voorwerpen willen lasersnijden of graveren. Leverbaar met 40W, 60W en 80W laservermogen. Ook leverbaar met metaalbuis voor lange levensduur en ultieme spotkwaliteit voor hoge precisie graveerwerk.

 • Lasergraveren van hout, leer, karton, glas en kunststoffen
 • Lasersnijden van dun (tot 3-5mm) hout, leer, textiel en kunststoffen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische focushoogte instelling voor snel wisselen van materiaal
 • Werkoppervlak van 500 x 300mm
 • Uitbreidingsmogelijkheid voor rotatiemodule
 • Geschikt voor professioneel gebruik
 • 40w , 60 w , 80 w

 

MQ5030 DESKTOP CO2 LASER MACHINE

De MQ5030 DESKTOP is een kwalitatief hoogwaardig en robuust uitgevoerde machine. Het werkoppervlak kan met de druk op een knop automatisch omhoog en omlaag gezet worden. Met de ingebouwde hoogte sensor in de laserkop kan de machine zichzelf volledig automatisch focusseren, dus geen handwerk meer. Lasersnijden of lasergraveren is een ideaal proces voor het bewerken van een groot aantal materialen. De infrarood laser smelt of verdampt het materiaal, waardoor u kunt snijden (hoog laservermogen) of graveren (laag laservermogen). Gedurende het graveren zal de laser de toplaag verdampen, waardoor de oppervlakte structuur verandert. De MQ5030 wordt geleverd met een zware industriŽle luchtafzuiger en heeft de mogelijkheid voor uitbreiding met een rotatiemodule.

 

 

 

MQ5030 laserbuis

Lasergraveren

De MQ5030 DESKTOP CO2 laser machine is perfect geschikt voor het laser graveren van een groot aantal materialen, zoals hout, leer, textiel, glas, spiegel en geanodiseerde of geverfde materialen van metaal en een groot aantal kunststoffen.

Lasersnijden


De MQ5030 DESKTOP is ook zeer geschikt voor lichter snijwerk (3-5mm dik materiaal) van stoffen, hout leer, textiel en een groot aantal kunststoffen zoals acrylaat. In de meeste gevallen raadt MetaQuip de 60W of 80W uitvoering aan als er plannen zijn om te gaan snijden met deze machine.

PROFESSIONEEL GEBRUIK VOOR KLEINER SNIJ EN GRAVEERWERK
 

De MQ5030 DESKTOP is uitermate geschikt voor professioneel, seriematig gebruik van wat kleiner snij-en graveerwerk. De robuuste uitvoering zorgt ervoor dat het laatste product uit de serie er precies zo uitziet als het eerste product. De snij en graveersnelheid is vergelijkbaar met de PRODUCTIE series CO2 laser machines.

WERKOPPERVLAK

De MQ5030 DESKTOP heeft een werkoppervlak van 50 x 30cm. Standaard wordt de machine geleverd met een messenbed waarop het te snijden of graveren materiaal geplaatst wordt, maar de MQ5030 DESKTOP kan ook optioneel met een honeycomb bed geleverd worden. Een honeycomb bed ondersteunt het materiaal beter, dit is vooral handig wanneer u flexibele materialen zoals stoffen snijdt of regelmatig kleine objecten maakt. Deze kleine objecten blijven na het snijden op het honeycomb bed liggen.

OPTIONEEL MET METALEN LASERBUIS

lange levensduur Ė ultieme spotkwaliteit

MetaQuip Desktop CO2 lasers zijn ook leverbaar met metaal buis in plaats van een standaard glazen CO2 laserbuis. Het grote voordeel is dat door de aluminium constructie er een veel betere thermische warmte huishouding is waardoor de levensduur een stuk langer is dan bij een glazen buis. Gemiddeld is dit ongeveer 4-6 jaar continue gebruik voordat vervanging nodig is.

Een metaal buis heeft een betere spot kwaliteit omdat er gepulst kan worden met een hogere frequentie wat een superieure raster kwaliteit geeft dat met name terug te zien is bij gedetailleerd graveerwerk. Daarnaast is een metaal buis minder kwetsbaar dan een glazen laserbuis.

AUTOMATISCHE WERKBED HOOGTE INSTELLING

De MQ5030 DESKTOP is standaard uitgerust met een vol automatische werkbed hoogte instelling. Hiermee is het mogelijk om het werkbed met de druk op een knop omhoog en omlaag te bewegen. De hoogte sensor op de laserkop detecteert de afstand van de laserkop tot het werkstuk waarna deze zich automatisch instelt op de juiste focushoogte. Dit heeft als voordeel dat na het wisselen van materiaal met een andere dikte de machine zichzelf volledig automatisch instelt. Niet meer handmatig afstellen en altijd de juiste focushoogte. Zeker als er regelmatig met verschillende materiaal diktes wordt gewerkt is dit een zeer handige en tijdsbesparende functie.  

EENVOUDIGE BEDIENING

De gebruikte controller op de MQ5030 DESKTOP is dezelfde als bij de andere CO2 laser machines. Op het volledig grafische display kunt u eenvoudig een laserjob voorbereiden en tijdens het snijden of graveren grafisch de voortgang volgen. Deze controller kent een heel goede foutafhandeling waardoor de machine eenvoudig te gebruiken is voor (niet technische) beginners, maar ook voor gevorderde gebruikers.

LASERWORKS LASERSOFTWARE

Laserworks laser software

Het voorbereiden van de laserjob doet u via de meegeleverde lasersoftware. De Laserworks lasersoftware is eenvoudig te installeren en werkt zonder dongle, zodat u snel kunt wisselen van computer. Laserworks werkt op alle Windows besturingssystemen. Met deze software kunt u in meerdere lagen werken met in iedere laag aparte instellingen waardoor gecombineerde klussen met meerdere graveer-of snij instellingen een stuk eenvoudiger worden. Om te lasersnijden kunt u uw digitale ontwerp in vector formaat (o.a. ai of dxf) importeren of eenvoudige ontwerpen rechtstreeks in de lasersoftware creŽren. Voor laser graveren kunt u fotoís en plaatjes direct importeren in de lasersoftware. In de meegeleverde Nederlandstalige handleiding staat uitgebreid beschreven hoe de lasersoftware en controller te bedienen.

COMPLEET GELEVERD

De MQ5030 DESKTOP wordt geleverd met een industriŽle luchtafzuiging om damp en stof die vrijkomt tijdens het laseren af te voeren. Luchtcompressor die er voor zorgt dat lens en laserkop zo lang mogelijk schoon blijft en industriŽle waterkoeler die ervoor zorgt dat de laserbuis tijdens het laseren gekoeld blijft. Het enige waar u voor hoeft te zorgen is een plaats voor de machine, stopcontact 230VAC en een luchtafvoer kanaal (100mm).

LASERVEILIGHEID EN CE CERTIFICERING

De MQ5030 DESKTOP voldoet aan alle geldende CE machinerichtlijnen en laserveiligheidsnormen. De MQ5030 DESKTOP is een klasse 1 laserapparaat wat betekent dat bij normaal gebruik nooit iemand aan laserstraling blootgesteld kan worden. Op het moment dat de laser geopend wordt schakelen direct alle lasers uit en wordt de huidige laserjob onderbroken. Veiligheid eerst.

EXTRA OPTIES

Honeycomb bed

Gebruik in plaats van het standaard messenbed een honeycomb bed zodat materialen goed vlak gelegd kunnen worden en kleine voorwerpen op het werkoppervlak blijven liggen. Meer over honeycomb bedÖ

Luchtfilters

Afhankelijk van het materiaal wat u bewerkt kunnen er schadelijke stoffen en gassen vrijkomen tijdens het laserproces. Daarnaast zijn er een aantal materialen die serieuze reukoverlast geven en is het niet altijd mogelijk een luchtafvoer naar buiten te realiseren. In die gevallen is het mogelijk om een industriŽle luchtfilter te gebruiken. Deze halen schadelijke gassen, stoffen en geur uit de lucht. De gefilterde lucht wordt vervolgens weer in de ruimte blazen. Meer over luchtfiltersÖ

Lasergraveer software

Om altijd goede graveringen te krijgen dienen fotoís en plaatjes omgezet te worden naar een aan/uit patroon waarmee de laser overweg kan. Dit is ook afhankelijk van het gebruikte materiaal. In de meegeleverde lasersoftware zijn er een aantal eenvoudige voorzieningen, echter wanneer u vaker gaat graveren is het gebruik van een programma als PhotoGrav aan te raden. Met PhotoGrav heeft u iedere keer een perfecte gravering. Meer over PhotoGravÖ

Laptop met voor geÔnstalleerde lasersoftware

Het is mogelijk om bij deze CO2 laser machine een laptop te bestellen met voor geÔnstalleerde lasersoftware, zodat u zeker weet dat alles goed werkt.

Servicecontract

MetaQuip levert verschillende servicecontracten zodat u in geval van een probleem binnen een afgesproken tijd weer operationeel bent. Daarnaast biedt MetaQuip ook de mogelijkheid om het onderhoud van uw laser machine te doen. Meer over servicecontractÖ

Rotatiemodule

Met de optionele rotatie tafel ook cilindrische voorwerpen (flessen, glazen, buizen) graveren of markeren. De rotatietafel draait automatisch. Meer over rotatiemodulesÖ

 

TECHNISCHE SPECIFICATIES

 • Werkgebied: 500x300mm
 • Laser Type: Glas Sealed-off CO, laser buis, golflengte 10,6 um
 • Laser Vermogen: 40W, 60W, 60W, RF 30W
 • Laser Tube Koeling: Water Cooling met demi water
 • Laser Uitgangsvermogen: 0-100%
 • Graveersnelheid: 0-600mm / s
 • Snijsnelheid: 0-300mm / s
 • Werkspanning: AC230V / 110V +/- 10%, 50-60Hz
 • Positie nauwkeurigheid: +/- 0.01mm
 • Minimale Karakter grootte: 1mm
 • Machine Vermogen: <1500W
 • Gemotoriseerde Up-Down Tabel: Hoge precisie elektrische spindel 120mm
 • Werkomgeving: Temperatuur 5-45 graden Celcius, Vochtigheid 5-95%
 • Buitenmaten [L x B x H] :70 x 98 x 97 cm (40W). In 60W uitvoering is de breedte 140cm.
 • Control Software: Lasercut, Laserworks op aanvraag
 • Ondersteunde Formaten: PLT, DST, DXF, BMP, AI, AutoCAD ondersteuning, Corel Draw-uitgang direct

 

Klik op de foto voor een filmpje

CO2 LASER MACHINE Ė PRODUCTION SERIES

 

De MetaQuip CO2 laser machine PRODUCTION series zijn kwalitatief hoogwaardige productie machines. De MetaQuip PRODUCTION series zijn leverbaar met oplopende werkoppervlakken en laservermogens en zijn perfect geschikt voor productie organisaties en bedrijven. Betrouwbare, betaalbare, kwaliteits machines. Een aantal machines is ook leverbaar met Metal RF laserbuis voor lange levensduur en ultieme spotkwaliteit voor hoge resolutie graveerwerk.

 • Lasergraveren van hout, leer, karton, glas en kunststoffen
 • Lasersnijden van dun (tot 3-5mm) hout, leer, textiel en kunststoffen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische focushoogte instelling voor snel wisselen van materiaal
 • Werkoppervlak van 600 x 400mm tot 1500 x 900mm
 • Laservermogens van 60-150W
 • Uitbreidingsmogelijkheid voor rotatiemodule
 • Geschikt voor professioneel gebruik
 • 60w , 80 w , 100 w, 130w

 

CO2 LASER MACHINE PRODUCTION SERIES

De CO2 laser machines PRODUCTION series zijn kwalitatief hoogwaardig en robuust uitgevoerde machines en zijn perfect geschikt voor industriŽle productie. Het werkoppervlak kan met de druk op een knop automatisch omhoog en omlaag gezet worden. Met de ingebouwde hoogte sensor in de laserkop kan de machine zichzelf volledig automatisch focusseren, dus geen handwerk meer. Lasersnijden of lasergraveren is een ideaal proces voor het bewerken van een groot aantal materialen. De infrarood laser smelt of verdampt het materiaal, waardoor u kunt snijden (hoog laservermogen) of graveren (laag laservermogen). Gedurende het graveren zal de laser de toplaag verdampen, waardoor de oppervlakte structuur verandert. De CO2 laser machines PRODUCTION series worden geleverd met een zware industriŽle luchtafzuiger en heeft de mogelijkheid voor uitbreiding met een rotatiemodule. De PRODUCTION series zijn geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare, betaalbare machine.

Lasergraveren

De CO2 laser machines PRODUCTION series zijn perfect geschikt voor het laser graveren van een groot aantal materialen, zoals hout, leer, textiel, glas, spiegel en geanodiseerde of geverfde materialen van metaal en een groot aantal kunststoffen.

Lasersnijden

De CO2 laser machines PRODUCTION series zijn ook zeer geschikt voor zwaarder snijwerk (tot 15mm dikte) van stoffen, hout leer, textiel en een groot aantal kunststoffen zoals acrylaat.

Laser Vermogen Acrylaat / Plexiglas Textiel / Leer Hout Marmer
60W 8-10 mm Beste resulten optimal snelheid & vermogen 4-8 mm Te weinig vermogen
80W 10 mm Beste resulten optimal snelheid & vermogen 6-10 mm Te weinig vermogen
100W 12-15 mm Kan worden gebruikt maar niet optimaal 8-12 mm Graveren mogelijk
130W 15 mm Kan worden gebruikt maar niet optimaal 10-15 mm Graveren mogelijk

PROFESSIONEEL SNIJ EN GRAVEERWERK VAN KLEIN TOT GROOT

De CO2 laser machines PRODUCTION series zijn uitermate geschikt voor professioneel, seriematig gebruik van seriematig snij-en graveerwerk van kleine tot grote objecten voor diktes tot 15mm. Laservermogens variŽren van 60 tot 130W. De robuuste uitvoering zorgt ervoor dat het laatste product uit de serie er precies zo uitziet als het eerste product. De snij en graveersnelheid is vergelijkbaar met de PRODUCTIE series CO2 laser machines.

WERKOPPERVLAK

De CO2 laser machines PRODUCTION series hebben een werkoppervlak van 60 x 40cm, 100 x 60cm, 120 x 90 cm of 150 x 90cm. Standaard wordt de machine geleverd met een messenbed waarop het te snijden of graveren materiaal geplaatst wordt, maar de CO2 laser machines PRODUCTION series kunnen ook optioneel met een honeycomb bed geleverd worden. Een honeycomb bed ondersteund het materiaal beter, dit is vooral handig wanneer u flexibele materialen zoals stoffen snijdt of regelmatig kleine objecten maakt. Deze kleine objecten blijven na het snijden op het honeycomb bed liggen.

AUTOMATISCHE WERKBED HOOGTE INSTELLING

De CO2 laser machines PRODUCTION series zijn standaard uitgerust met een vol automatische werkbed hoogte instelling. Hiermee is het mogelijk om het werkbed met de druk op een knop omhoog en omlaag te bewegen. De hoogte sensor op de laserkop detecteert de afstand van de laserkop tot het werkstuk waarna deze zich automatisch instelt op de juiste focushoogte. Dit heeft als voordeel dat na het wisselen van materiaal met een andere dikte de machine zichzelf volledig automatisch instelt.  Niet meer handmatig afstellen en altijd de juiste focushoogte. Zeker als er regelmatig met verschillende materiaal diktes wordt gewerkt is dit een zeer handige en tijdsbesparende functie.  

 

EENVOUDIGE BEDIENING

De gebruikte controller op de CO2 laser machines PRODUCTION series is dezelfde als bij de andere CO2 laser machines. Op het volledig grafische display kunt u eenvoudig een laserjob voorbereiden en tijdens het snijden of graveren grafisch de voortgang volgen. Deze controller kent een heel goede foutafhandeling waardoor de machine eenvoudig te gebruiken is voor (niet technische) beginners, maar ook voor gevorderde gebruikers.

Laserworks laser software

Het voorbereiden van de laserjob doet u via de meegeleverde lasersoftware. De Laserworks lasersoftware is eenvoudig te installeren en werkt zonder dongle, zodat u snel kunt wisselen van computer. Laserworks werkt op alle Windows besturingssystemen. Met deze software kunt u in meerdere lagen werken met in iedere laag aparte instellingen waardoor gecombineerde klussen met meerdere graveer-of snij instellingen een stuk eenvoudiger worden. Om te lasersnijden kunt u uw digitale ontwerp in vector formaat (o.a. ai of dxf) importeren of eenvoudige ontwerpen rechtstreeks in de lasersoftware creŽren. Voor laser graveren kunt u fotoís en plaatjes direct importeren in de lasersoftware. In de meegeleverde Nederlandstalige handleiding staat uitgebreid beschreven hoe de lasersoftware en controller te bedienen.

COMPLEET GELEVERD

De CO2 laser machines PRODUCTION series worden geleverd met een industriŽle luchtafzuiging om damp en stof die vrijkomt tijdens het laseren af te voeren. Luchtcompressor die er voor zorgt dat lens en laserkop zo lang mogelijk schoon blijft en industriŽle waterkoeler die ervoor zorgt dat de laserbuis tijdens het laseren gekoeld blijft. Het enige waar u voor hoeft te zorgen is een plaats voor de machine, stopcontact 230VAC en een luchtafvoer kanaal (100mm).

LASERVEILIGHEID EN CE CERTIFICERING

De CO2 laser machines PRODUCTION series voldoen aan alle geldende CE machinerichtlijnen en laserveiligheidsnormen. De CO2 laser machines PRODUCTION series zijn klasse 1 laserapparaten wat betekent dat bij normaal gebruik nooit iemand aan laserstraling blootgesteld kan worden. Op het moment dat de laser geopend wordt schakelen direct alle lasers uit en wordt de huidige laserjob onderbroken. Veiligheid eerst.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

 • Werkgebied: 600x400mm 1000x600mm 1200x90mm 1500x900mm
 • Laser Type: Glas Sealed-off CO, laser buis, golflengte 10,6 um
 • Laser Vermogen: 60W, 80W, 100W, 130W, 150W
 • Laser Tube Koeling: Water Cooling met demi water
 • Laser Uitgangsvermogen: 0-100%
 • Graveersnelheid: 0-1200mm / s
 • Snijsnelheid: 0-600mm / s
 • Werkspanning: AC230V / 110V +/- 10%, 50-60Hz
 • Positie nauwkeurigheid: +/- 0.01mm
 • Minimale Karakter grootte: 1mm
 • Machine Vermogen: <1500W
  • Gemotoriseerde Up-Down Tabel: Hoge precisie elektrische spindel 250mm
  • Werkomgeving: Temperatuur 5-45 graden Celcius, Vochtigheid 5-95%
  • Buitenmaten [L x B x H] :
   • MQ6040H : 92 x 142 x 103cm (60W). De 80W uitvoering is ongeveer 25-35cm breder.
   • MQ1060H : 147 x 112 x 93cm (60W). De 80/100W uitvoering is ongeveer 25-35cm breder.
   • MQ1290H : 186 x 135 x 93cm (130W).
   • MQ1590 : 200 x 142 x 105cm (150W).
  • Control software: Laserworks (Lasercut op aanvraag)
  • Ondersteunde Formaten: PLT, DST, DXF, BMP, AI, AutoCAD ondersteuning, Corel Draw direct

 

Klik op de foto voor een filmpje

CO2 LASER MACHINE Ė METAAL LASERSNIJDER

 

De MQ1390C metaal lasersnijder snijdt door dun staal (tot 1.2mm, 150W en 1.5mm, 200W) en RVS (tot 0.8mm, 150W en 1.0mm, 200W), maar snijdt ook door andere metalen en niet metalen zoals plastics, hout, leer. Daarnaast kan deze machine ook gebruikt worden om mee te graveren.

 • Werkoppervlak: 1300 x 900mm
 • Laservermogen: 150W en 200W
 • Toepassing: metaal lasersnijden van staal (< 1.5mm) en RVS (< 1.0mm)
 • Automatisch bed hoogte instelling (Z-hoogte)
 • 150w , 200 w

 

De MQ1390C metaal lasersnijder snijdt door dun staal (tot 1.2mm, 150W en 1.5mm, 200W) en RVS (tot 0.8mm, 150W en 1.0mm, 200W), maar snijdt ook door andere metalen en niet metalen zoals plastics, hout, leer.
Dit soort metaal platen worden veel gebruikt voor het maken van behuizingen, gereedschap, hardware, machines, automotive en signs voor advertising.

WAT WORDT MEEGELEVERD?

 • MQ1390C CO2 laser machine Ė metaal
 • Laserworks Control Software
 • Lucht afzuig ventilator 
 • IndustriŽle waterkoeler CW5200

TECHNISCHE SPECIFICATIES

 • Werkgebied: 1300 x 900mm
 • Laser Type: CO2 gesloten laser buis, golflengte 10.6 um (optioneel: metalen buis)
 • Laser Vermogen: 150W, 200W
 • Laser Tube Koeling: Water Cooling met demi water
 • Laser Uitgangsvermogen: 0-100%
 • Snijsnelheid: 0-600mm/s (de snijsnelheid hangt af van de dikte van het te snijden materiaal)
 • Zuurstof toevoer bij de laserkop om snijtemperatuur te verhogen
 • Werkspanning: AC230V / 110V +/- 10%, 50-60Hz
 • Positie nauwkeurigheid: +/- 0.05mm
 • Minimale Karakter grootte: 2mm
 • Machine Vermogen: <2500W
 • Afmetingen [L x B X H]: 210 x 170 x 105cm

  Werkomgeving: Temperatuur 0-45 graden Celcius, Vochtigheid 5-95%

  Ondersteunde Formaten: PLT, DST, DXF, BMP, AI, directe ondersteuning voor Autocad en CorelDraw

 

Klik op de foto voor een filmpje

HIGH-SPEED CO2 GALVO LASER GRAVEERMACHINE

Een High-Speed CO2 Galvo Laser Graveermachine is om op hoge snelheid, seriematig, te graveren op een groot aantal materialen. Deze machines maken gebruik van een CO2 laserbron en zijn niet geschikt voor het graveren van metalen (zie daarvoor MetaQuipís 1064nm fiberlasers). Deze laser klasse 4 machine wordt volledig compleet geleverd.

 • Laser graveren van hout, textiel, leer, keramiek, glas, rubber, kunststof, Ö
 • Toepassingen: logos, barcodes, teksten, afbeeldingen, patronen
 • Hoge resolutie en precisie
 • Laser vermogen: 30W, 40W of 60W
 • Lange levensduur door ontbreken van bewegende delen en gebruik van een metaal laserbuis
 • Werkoppervlak: 150 x 150mm
 • Focushoogte laser: snel en eenvoudiger instellen van de juiste focushoogte zonder nameten
 • XY tafel: voor nauwkeurig positioneren van objecten
 • Inclusief industriŽle luchtfilter afzuiging, laserveiligheidsbril & geÔntegreerde industriŽle computer met lasersoftware

 

MetaQuip High-Speed CO2 galvo laser graveermachines hebben een lange levensduur, zijn erg betrouwbaar en graveren een groot aantal materialen met grote precisie. Het grote voordeel van een CO2 galvo graveermachine is dat de graveer tijd kort is. Deze CO2 galvo laser graveermachine is beschikbaar als open tafelmodel die volledig compleet geleverd wordt. Het grote voordeel van een open model is dat u maximale vrijheid heeft om werkstukken eenvoudig en vooral ook snel te plaatsen en na het lasergraveren weer te verwijderen. Ideaal voor het graveren van grote productiematige series.

Graveer 5x sneller dan een standaard CO2 laser

Bij een standaard CO2 laser machine beweegt de kop over het materiaal heen. Dit is relatief gezien, zeker bij een gravering die opgebouwd wordt uit hele dunne lijnen, een langzaam proces. Een gravering bij een standaard CO2 laser machine neemt kan afhankelijk van het te graveren oppervlak grofweg 5-25 minuten in beslag.
Bij een CO2 galvo wordt de laserbron met behulp van een bewegende XY spiegel afgebogen, zonder bewegende delen. Hierdoor hebben high-speed CO2 galvo graveermachines een langere levensduur, maar het belangrijkste: een veel kortere graveertijd per gravering. Denk hierbij aan een 1-5 minuten per gravering. Dat is ongeveer 5x zo snel als een standaard CO2 laser.

Laservermogen & werkoppervlak

MetaQuip levert high-speed CO2 galvo laser graveermachines met laservermogens van 30, 40 of 60 Watt. Voldoende vermogen voor bijna alle CO2 graveer applicaties denkbaar. Met hogere laser vermogens kunt u in per graveerstap een diepere gravering zetten. Deze machine wordt geleverd met een lens waarmee u een werkoppervlak van 150 x 150mm. Bij het grotere werkoppervlak wordt het laservermogen wel over een groter gebied geprojecteerd, waardoor het laservermogen per oppervlakte eenheid lager wordt. We helpen u graag met het kiezen van het juiste vermogen en werkoppervlak voor uw toepassing.

XY tafel

De meegeleverde XY tafel kunt u gebruiken om een aanslag op vast te zetten en deze nauwkeurig uit te richten, zodat ieder voorwerp na plaatsing meteen goed ligt. MetaQuip kan u helpen om voor uw werkstuk(ken) een op maat gemaakte aanslag te ontwerpen en realiseren, zodat ieder werkstuk altijd meteen goed gepositioneerd is.

Werking

Deze high-speed CO2 galvo laser graveermachine bestaat uit een tafelkast waarin zich volledige aansturing en industriŽle computer bevinden. Deze stuurt de metalen CO2 laserbuis aan die net voor de laserkop die op het statief is geplaatst. Met dit statief kan de juiste focuslengte worden ingesteld (de afstand tussen de lens en het werkstuk). De lasersoftware staat al geÔnstalleerd op de meegeleverde industriŽle computer.

In de laserkop zit een XY spiegel die met hoge frequentie het oppervlak scant. Deze XY spiegel is volledig afgesloten van de buitenwereld en is het enige bewegende onderdeel in deze machine. Dit garandeert de hoge betrouwbaarheid en lange levensduur van deze machine.

Gebruikersvriendelijke software

MetaQuip CO2 galvo laser graveermachines zijn eenvoudig te bedienen. Met de meegeleverde software is het kinderspel om snel een gravering aan te brengen op uw werkstuk. U kunt met deze software zelf een ontwerp maken, tekst invoeren of een vector ontwerp (logo) importeren vanuit andere ontwerp pakketten zoals bijvoorbeeld Solidworks, Adobe Illustrator of andere (vector) ontwerpprogrammaís. De software ondersteunt importeren van grafische afbeeldingsformaten zoals Coreldraw, AutoCAD, Photoshop en AI, PLT, PCX, DXF, BMP, SHX of TTF. Hiermee kunt u eenvoudig een gravering maken van een afbeelding of foto. Bij de lasersoftware wordt een Nederlandstalige handleiding geleverd.

Hoge kwaliteit metaal buis

High-speed CO2 galvo graveermachines maken gebruik van een metaal buis. Deze is duurder in aanschaf maar kent een aantal voordelen. Zo heeft een metaalbuis een veel langere levensduur, maar heeft deze ook een kleinere spotgrootte in vergelijking tot een glasbuis. Hierdoor kunnen de graveringen strakker gezet worden met meer detail en precisie.

Onderhoudsvrij

Deze machines zijn zo goed als onderhoudsvrij. In combinatie met de lange levensduur en hoge graveersnelheid maakt dat dit soort machines uitermate geschikt zijn voor inzet in bijna iedere werkomgeving. Bij het werken met laser machines komen afhankelijk van het te graveren materiaal mogelijk giftige gassen en kleine stofdeeltjes vrij. Voor de gezondheid is het beter deze niet in te ademen. MetaQuip levert daarom al zijn CO2 galvo laser graveermachines inclusief industriŽle luchtafzuiging. Naast voorkoming van mogelijke gezondheidsklachten voorkomt de afzuiging ook dat deze stofdeeltjes uw fiberlaser niet vervuilen wat de levensduur van de machine ten goede komt.

Toepassingen & materialen

Een high-speed CO2 galvo laser graveermachine kan gebruikt worden voor het graveren van niet-metalen in een groot aantal graveertoepassingen, zoals:

oepassingen & materialen

Een high-speed CO2 galvo laser graveermachine kan gebruikt worden voor het graveren van niet-metalen in een groot aantal graveertoepassingen, zoals:

 • Textiel en kleding. Patronen, logoís en tekst permanent laseren op spijkerstof.
 • Plastics & farmaceutische verpakkingen.
 • Glazen, houten (wijn) verpakkingen & onderdelen en andere relatiegeschenken.
 • Keramiek, rubber producten, naamplaatjes.
 • Electronische componenten.
 • Riemen, schoenen, kleding.
 • Ö

Materialen die met een galvo CO2 laser gegraveerd kunnen worden zijn alle materialen die met een CO2 laser te bewerken zijn, zoals hout, leer, textiel, glas, kunststoffen (groot aantal niet-metalen). Ga voor een volledig overzicht naar de materiaallijstÖ

Wilt u weten of een galvo CO2 graveermachine geschikt is voor het graveren van uw materiaal? Met wat simpele tests kunnen we samen snel bepalen wat het best mogelijke resultaat is. Onderstaande gravering op standaard spijkerstof is in ongeveer 5-10 seconden geplaatst.

Spijkerstof lasergraveren

O2 galvo laser graveermachine opnemen in uw productielijn?

In samenwerking met MetaQuipís proces development partner hebben we de machine en software zodanig aangepast dat MetaQuipís CO2 galvo graveermachines eenvoudig in een productielijn kunnen worden geÔntegreerd. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om uw graveermachine in een productielijn te zetten waarbij de via een transportband aangeboden producten of onderdelen volledig automatisch worden gegraveerd. Automatische product aan-en afvoer en volautomatische aansturing-en foutmeldingsterugkoppeling op afstand.

Lucht afzuiging en filtering

MetaQuip high-speed CO2 galvo machines worden standaard geleverd met een industriŽle luchtfilter, zodat stof, damp en gas meteen wordt afgezogen en gereinigd.  Gebruik van een goede luchtafzuiging is ten alle tijden aan te bevelen! Deze luchtfilters voldoen aan de gestelde richtlijnen.

CE CERTIFICERING & LASERVEILIGHEID

De open CO2 galvo lasers zijn klasse 4 laserapparaten. Dit betekent dat in principe de operator en iedereen in die zich in dezelfde ruimte bevindt wordt blootgesteld aan hoog vermogen laserlicht. Hiervoor dienen extra beschermende maatregelen genomen te worden, zoals verplicht dragen van een gecertificeerde laserveiligheidsbril ter bescherming van de ogen. MetaQuip levert uitsluitend laserveiligheid brillen van gerenommeerde merken die op alle vlakken aan de Europese veiligheidsnormen voldoen. Dit sluit echter niet uit dat niemand blootgesteld kan worden aan laserlicht. Daartoe moet ook voor de omgeving waarin de lasermachine geplaatst wordt nog extra laser veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Open laser machines voldoen zonder deze extra veiligheidsmaatregelen per definitie niet aan de CE machinerichtlijnen. MetaQuip kan u adviseren en ondersteunen in de implementatie van benodigde extra laserveiligheidsmaatregelen.

 

STANDAARD MEEGELEVERD

Deze machine wordt standaard volledig compleet geleverd. Levering bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Machine bestaande uit tafel met, statief en hoge kwaliteit laserkop en metalen laserbuis.
  Maximale Z-hoogte instelling: 800mm.
 • Focushoogte laser: snel en eenvoudiger instellen van de juiste focushoogte zonder nameten
 • XY tafel: voor nauwkeurig positioneren van (ook zwaardere) werkstukken
 • Lens voor werkoppervlak van 150 x 150mm (optioneel lenzen voor ander werkoppervlakken leverbaar)
 • GeÔntegreerde computer met lasersoftware geÔnstalleerd
 • Laserveiligheidsbril geschikt voor klasse 4 fiberlaser
 • IndustriŽle lucht afzuiging
 • Nederlandstalige product & software handleiding
 • Levering, installatie en (basis) training

OPTIES

 • Rotatie module: voor het graveren van ronde objecten
 • 200 x 200mm lens: voor een werkoppervlak tot 200 x 200mm
 • Gemotorizeerde focus afstand instelling (Z-hoogte): Met een druk op de knop de laserkop omhoog en omlaag bewegen, waardoor samen met de focushoogte laser de juiste focushoogte heel eenvoudig en snel is in te stellen
 • Extra laserveiligheidsbrillen: ter bescherming van ogen van andere personen in dezelfde ruimte
 • TECHNISCHE SPECIFICATIES

  • Werkgebied: 150 x 150mm. Optioneel is het werkgebied te verkleinen of te vergroten (tot maximaal 300 x 300 mm)
  • Laser type: CO2 laserbron
  • Golflengte laser: 10.7 um
  • Noodstop schakelaar: ja
  • Sleutel aan/uit schakelaar: ja
  • Herhaal frequentie: <20kHz
  • Laser vermogen: 30 Watt, 40 Watt & 60Watt
  • Laser uitgangsvermogen: 0-100%
  • Minimale lijnbreedte: 0.1 mm
  • Lineaire markeersnelheid: 0-7000 mm/s
  • Herhaalbaarheid: <+/- 0.01 mm
  • Markeer diepte: <0.3 mm
  • Koeling: waterkoeling
  • Voedingsspanning: 230 Vac +/- 10%, 50-60 Hz
  • Machine Vermogen: <1000 W
  • Werktafel: IndustriŽle XY werktafel & Z (0-800 mm) instelling
  • Afmetingen [ B x D x H]: 60 x 75 x 140cm
  • Behuizing: open tafelmodel, met geÔntegreerde aansturing, laserbron, PC en beeldscherm (aansluiting voor voetpedaal en extra IO poorten)
  • Werktemperatuur: 13-28 graden Celsius
  • Omgevingstemperatuur: -40-70 graden Celsius
  • Nederlandstalige producthandleiding
   • Software: EzCad gebruiksvriendelijke software
    • Ondersteunde fonts: TrueType, SHX, JSF (Single line font), DMF (Dot Matrix Font), One-dimensional bar code, Two-dimensional bar code, etc.
    • Flexible variabele tekst: wijzigt de tekst in real-time (zoals opnummeren) terwijl de laser aan het graveren is. Koppeling met Microsoft Excel bestanden.
    • Direct inlezen van data via de seriŽle poort, en tekst-data via het netwerk
    • Tekenen van eenvoudige figuren en curves
    • Plaatjes formaten: bmp, jpg, gif, tga, png, tifÖ
    • Vector formaten: ai, dxf, dst, pltÖ
    • Eenvoudige IO operaties om externe apparatuur aan te sluiten.
    • Nederlandstalige softwarehandleiding
   • IndustriŽle luchtfilter afzuiging: voldoet aan ISO 15012-4: 2016